Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
Antreprenorul
Antreprenorul
nr. 3/2001
C U P R I N S
MATERIALE FINISAJE TAMPLARIE DIN ALUMINIU IZOLATII MANAGEMENTUL PROIECTELOR SOLUTII PROFIL DE FIRMA SISTEME DE MANAGEMENT TEHNOLOGIE OPINII
M A T E R I A L E
  • Baumit - idei cu viitor
    • Dupa aproape 6 ani de existenta pe piata romaneasca, firma Baumit a construit o importanta unitate de productie, Fabrica de Mortare Uscate si Adezivi Baumit-Romania, intreprindere finalizata in aprilie 2001 si care si-a deschis portile la data de 15 iunie 2001. Intreaga constructie, inclusiv utilajele sunt noi, produse in marea lor majoritate in Austria si corespund celor mai noi tehnologii existente astazi in Occident.

  • Vata minerala Rockwool - calitatea si durabilitatea fac investitia in izolatii mai rentabila in timp
    • Comparativ cu alte materiale de constructii, produsele din vata minerala ROCKWOOL ofera o conductibilitate termica foarte scazuta, rezistenta la acumularea umezelii sau condensului, o structura stabila in timp si rezistenta la imbatrinire.
      Cu un punct de topire peste 1000°C, vata minerala ROCKWOOL este neinflamabila (clasa C0) si va proteja termic elementele de constructie izolate chiar si in cazul unui incendiu.

  • Solutii profesionale pentru constructii - gleturile - ing. Razvan BOBE - technical adviser Henkel Bautechnik Romania
    • Gleturile reprezinta materiale de finisare a peretilor si plafoanelor prin care se creeaza stratul suport pentru vopsitorii. Ele pot fi aplicate atat la interiorul cat si la exteriorul cladirilor, avand in compozitie ipsos, var, ciment sau alte materiale minerale.
      Henkel Bautechnik este prezent pe piata din Romania cu trei tipuri de glet sub bine cunoscuta marca Ceresit: Ceresit CT 26, Ceresit CT 127, Ceresit CT 29.

  • Tubulatura tip "Ecopal" pentru canalizare - ing. Gabriel TALPIGA, VALROM INDUSTRIE
    • In general, toate sistemele de tubulatura, daca sunt bine proiectate, furnizate de producatori de incredere si instalate cu atentia necesara, pot conduce la rezultate optime din punct de vedere tehnic.
      Toti proiectantii si utilizatorii ar trebui sa aiba in vedere noile concepte legate de retelele de canalizare.
      Cerintele principale pe care le presupun tuburile de canalizare sunt:
      - caracteristici hidraulice bune pe termen scurt si lung;
      - rezistenta adecvata la presiune interna, chiar si in cazul unor supratensiuni temporare;
      - elemente de imbinare cu o perfecta etansare bidirectionala pe termen scurt si lung;
      - rezistenta optima la agresiunile chimice si electrochimice; etc.
      Tubulatura gofrata tip "ECOPAL" din polietilena de inalta densitate reprezinta treapta cea mai inalta la care s-a ajuns in domeniul materialelor pentru constructia de retele de canalizare ingropata. Pentru detalii privind metodele de calcul de strivire si hidraulic, VALROM INDUSTRIE poate pune la dispozitie "Cartea tehnica ECOPAL" in care se pot gasi toate datele tehnice referitoare la acest tip de tubulatura.

F I N I S A J E
  • De 10 ani, Köber garanteaza!
    • Fondata in 1991, compania Köber este primul mare producator cu capital integral privat din domeniul produselor peliculogene si al rasinilor sintetice. Köber a inregistrat in anul 2000 o cifra de afaceri de 22.182.000 USD si este producatorul cu cea mai dinamica dezvoltare in segmentul produselor decorative, cu o cota de piata pe segmentul bunurilor de larg consum de circa 37%, pentru produsele in solventi organici si de circa 15% pentru produsele in dispersie sau pe baza de apa.
      Sistemul de asigurare a calitatii este unul de nivel european, agrementat de Germanischer Loyd si Tüv Süddeutschland, conform standardului ISO 9001 pentru activitatea de productie, montaj, service, proiectare de produse noi. In plus, din anul 2000, eforturile Köber de a implementa sistemele de management al mediului inconjurator au primit recunoasterea si garantia standardului ISO 14001, acordat de Germanischer Loyd.
      Pe plan intern, produsele Köber consacrate, atat cele in solventi organici, cat si cele in dispersie apoasa, sunt testate si certificate la INCERC si Comisia de Agrement Tehnic in Constructii a MLPTL.

T A M P L A R I E   D I N   A L U M I N I U
  • Sisteme de profile din aluminiu Schüco International - viitorul incepe azi - Adriana Serban, ALUKÖNIGSTAHL
    • ALUKÖNIGSTAHL este o companie orientata spre tehnica moderna si progres. Noi oferim partenerilor nostri din domeniul constructiilor sisteme de profile din aluminiu, otel si PVC. Telul nostru este sa fim lideri tehnologici si de piata in toate domeniile in care activam. Acest lucru il obtinem prin relatii parteneriale cu toti clentii nostri si coercializand exclusiv produse de cea mai buna calitate, fabricate de firme de renume international.
      Oferta noasta consta in sisteme de tamplarie din aluminiu pentru usi, ferestre, fatade vitrte, sere si luminatoare, sisteme de profile din PVC pentru usi si ferestre, sisteme de siguranta si usi automate, tevi si profile din otel laminat pentru constructii, impreuna cu solutii software specializate.

I Z O L A T I I
  • Fenomenul de condens si protectia termica a cladirilor - prof.dr.ing. Petre Irina BLIUC - UT "Gh.Asachi" Iasi, ing. Mihai CARCIULEANU - ISOVER Telmineralwolle
    • Fenomenul de condens, avand ca urmari umezirea excesiva, degradarea finisajelor si dezvoltarea mucegaiului, a afectat si mai afecteaza inca un numar important de locuinte construite atat inainte cat si dupa 1990.
      Aparitia condensului nu este determinata in exclusivitate de o protectie termica insuficienta. Situatiile in care se produc fenomene de acest gen pot fi evitate daca se iau in considerare urmatoarele aspecte:
      - bariera de vapori este absolut necesara in cazul elementelor de inchidere cu termoizolatia dispusa spre interior;
      - functionarea straturilor de aer ventilat care intra in componenta unor structuri complexe si au rolul de a prelua excesul de vapori si eventualele infiltratii, trebuie sa fie asigurata prin prezenta unor dispozitive de admisie si evacuare a aerului corect concepute si realizate, plasate in streasina si in coama in cazul mansardelor;
      - protectia exterioara impotriva unor eventuale infiltratii trebuie asigurata prin materiale impermeabile la apa, dar permeabile la vapori.

  • STYROFOAM IB - o solutie profesionala pentru izolarea puntilor termice
    • Zonele unei cladiri cu un transfer de caldura ridicat se numesc punti termice. Acestea pot fi o consecinta a formei geometrice, jonctiuni structurale sau faptului ca materialele cu coeficienti diferiti de transmitere a caldurii nu sunt asezate in straturi paralele.
      Puntile termice nu numai ca inseamna mult consum de energie termica, dar ele pot sa duca si la deteriorarea elementelor de constructie (plafoane, pereti).
      Puntile termice trebuie pur si simplu evitate: printr-o izolare perfecta cu placi izolante STYROFOAM IB produse de Dow. STYROFOAM IB este un polistiren extrudat, care poate oferi - prin structura sa celulara inchisa - o izolare termica ridicata, durabila in timp.

M A N A G E M E N T U L   P R O I E C T E L O R
  • Sistemul Primavera Project Planner for Enterprise P3e® si conceptul Enterprise Project Management - dr.ing. Augustin PURNUS, ing. Gabriela TATH - TOTALSOFT
    • Desfasurarea cu succes a proiectelor este rezultatul unui bun management, a coordonarii resurselor, a colaborarii dintre participanti, a unei bune informari a factorilor de decizie si, nu in ultimul rand, a unei munci asidue. Pe masura ce proiectele devin din ce in ce mai complexe si companiile se dezvolta, asigurarea unui management de proiect de succes devine din ce in ce mai importanta. In ultimii ani asistam la o adevarata revolutie in domeniul comunicatiilor si comertului electronic care a dezvoltat practic granitele prin care se definea managementul proiectelor in mod traditional. Astazi, managementul proiectelor necesita o abordare cuprinzatoare, la nivelul intregii companii si o intelegere a tuturor aspectelor de detaliu care au efect asupra desfasurarii proiectelor.

S O L U T I I
  • Reabilitarea blocurilor de locuit cu confort redus - o solutie viabila si urgenta pentru asigurarea de locuinte sociale - prof.univ.dr.ing. Victor HAGIU - Facultatea de Constructii Iasi, prof.univ.dr.ing. Mihai TEODORESCU - UTC Bucuresti
    • Este bine cunoscut ca in marile orase exista blocuri de locuit cu confort redus (II, III si IV) si camine pentru nefamilisti care se afla intr-un stadiu avansat de degaradare si care nu indeplinesc noile exigente prevazute prin actuala legislatie, privind notiunea de locuinta.
      In urma unui studiu efectuat, pe un teritoriu ce a cuprins 10 judete, asupra caminelor de nefamilisti de tip bloc, a rezultat ca necesara si foarte urgenta reabilitarea functionala, structurala si arhitecturala a acestora.
      Asigurarea unor locuinte sociale si cererea de noi tipuri de locuit reprezinta o problema de mare actualitate, necesitate si urgenta. Dat fiind situatia economica in care se afla Romania la ora actuala, resursele financiare alocate construirii de noi locuinte sunt foarte limitate. In acest sens, reabilitarea unor blocuri de locuit, care se poate realiza cu un efort financiar mai redus, devine o solutie viabila si la care terbuie sa se apeleze de urgenta in aceasta etapa.
      Intrucat in cadrul acestei reabilitari acoperisul de tip terasa este indicat sa fie inlocuit cu o sarpanta din lemn, se poate realiza si o suplimentare a spatiului de locuit printr-o supraetajare cu unu sau doua niveluri.

  • Reabilitarea fatadelor - o problema de mare necesitate si actualitate in Romania - prof.univ.dr.ing. Mihai TEODORESCU, prep.univ.drd.ing. Bogdan POTORAC - UTC Bucuresti
P R O F I L   D E   F I R M A
  • Este timpul sa impunem competenta, profesionalismul, calitatea! - interviu cu ing. Michael M.Stanciu, presedinte SEARCH CORPORATION
    • Daca incerci sa cunosti Search Corporation, primul element-semnal cu care te intampina firma este chiar ... sediul: o constructie noua, cocheta, in interiorul careia totul este modern, functional, placut, parca anume facut pentru a sugera ca acolo se desfasoara o activitate racordata la cele mai exigente cerinte ale unei lumi in care dorim sa ne integram.
      Initial, in 1991, s-a pornit sub forma unei societati mixte, IPTANA-SEARCH, in care capitalul american reprezenta 51% iar cel romanesc 49%, ulterior, in 1999, cumparandu-se cele 49% de actiuni detinute de IPTANA.
      Activitatea companiei se concentreaza pe trei directii principale: evaluarea structurilor rutiere, proiectarea si consultanta infrastructurii rutiere.

S I S T E M E   D E   M A N A G E M E N T
  • Asigurarea calitatii lucrarilor - dr.ing. Petru VERNESCU
T E H N O L O G I E
  • Cauza fisurilor in tencuiala peretilor din zidarie dr.ing. Petru VERNESCU
O P I N I I
  • Imbunatatiri ale sistemului de reglementari in investitii constructii - ing. Petre IONITA, ROMPROIECT SA

Firme
sus