Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
Antreprenorul nr.6/2001
Antreprenorul
nr. 6/2001
C U P R I N S
EDITORIAL TEHNOLOGII MATERIALE INFRASTRUCTURA IZOLATII PROFIL DE FIRMA ACTUALITATE TAMPLARIE DIN PVC EVENIMENT SEMNAL
E D I T O R I A L
 • Participarea ARACO la Forumul International de Investitii pentru Europa Centrala si de Sud-Est - ing. Liviu DASCHIEVICI, Director General ARACO
  • In zilele de 10 si 11 octombrie 2001 s-a desfasurat la Bucuresti, sub patronajul Primului Ministru al Romaniei, Dl. Adrian Nastase, unul din principalele evenimente dedicate relansarii procesului investitional, tema pentru care Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO - actioneaza consecvent, in interesul membrilor sai.

T E H N O L O G I I
 • Sistem cu structura metalica acoperita - AMF Mineralplatten GmbH
 • Aspecte din practica utilizarii betoanelor colorate si a celor cu fata texturata (III) - prof.dr.ing. Florin-Ermil DABIJA, conf.dr.ing. Rodica Vierescu,UTC Bucuresti
  • Sunt prezentate si comentate principalele procedee de realizare a betoanelor cu fata texturata utilizate pentru realizarea de pavaje, pardoseli si placaje sau in arhitectura peisagera. In final sunt aratate perspectivele ce se intrevad in dezvoltarea betonului decorativ colorat si/sau texturat.
   Betonul colorat si texturat si-a castigat un loc bine meritat in peisajul lucrarilor de constructii si are create premisele pentru dezvoltarea in perspectiva. Cat de mare va fi rolul sau in viitor in arhitectura moderna a spatiilor exterioare, depinde de conditia esentiala a respectarii integrale a standardelor de calitate privind materialele, componentele, uneltele, dispozitivele, precum si calitatea fortei de munca utilizate. Astfel, viitorul betonului cu rol decorativ nu va apare cenusiu, ci in culori luminoase.

M A T E R I A L E
 • IMPOTRIVA INCENDIILOR - materiale incombustibile din vata minerala ROCKWOOL
  • Cea mai buna protectie impotriva incendiilor consta in utilizarea de materiale incombustibile.
   Intrucat materialele termoizolante sunt intalnite practic in intreaga cladire - de la acoperis, fatada, plansee si pereti de compartimentare, pana la izolarea conductelor de alimentare si a canalelor de ventilatie - ele pot influenta aparitia si propagarea incendiilor.

 • Lemnul - un material foarte bun pentru construirea locuintelor (I) - prof.univ.dr.ing. Mihai TEODORESCU, asist.univ.drd.ing. Bogdan POTORAC - UTC Bucuresti
  • Lemnul, ca si piatra, a reprezentat printre primele materiale pe care omul le-a folosit pentru realizarea unor constructii.
   Datorita usurintei procurarii, posibilitatii prelucrarii relativ simple, rezistentelor relativ mari si a unei termoizolari acceptabile, lemnul a ramas unul dintre principalele materiale de constructii pana in zilele noastre.

I N F R A S T R U C T U R A
 • Solutii moderne folosite la consolidarea sectorului de drum km 37+049 - km 37+129 DN13 - Brasov-Sighisoara (II) - Materiale folosite si tehnologia de executie - dr.ing. Aurel BARARIU, director tehnic; ing. Mihai RADULESCU, sef proiect consolidare; ing. Catalin GRUIANU, proiectant - CONSITRANS Bucuresti
  • Conditiile locale destul de severe au impus gasirea unor solutii moderne, de inalta performanta, care sa asigure atat cresterea capacitatii portante a terenului de fundare, cat si stabilitatea generala a lucrarii.
   Folosirea tehnologiei de consolidare a terenului slab de fundare prin injectare prin clacaj, tehnologie pusa la punct de firma mixta romano-germana Bauer-Stizo, a condus la scurtarea timpului de executie si la cresterea rapida a capacitatii portante.
   Folosirea geogrilelor la executia zidurilor de sprijin din pamant armat asigura obtinerea coeficientului de stabilitate proiectat, folosirea unor materiale locale ca materiale de umplutura si un ritm inalt de executie.
   Tehnologiile utilizate la lucrarile de consolidare folosesc la maxim spatiul existent si se incadreaza armonios in natura si sunt de calitate superioara.

 • SISTEMUL CANALELOR NAVIGABILE DINTRE DUNARE SI MAREA NEAGRA - ing. C.Avandanei
I Z O L A T I I
P R O F I L   DE   F I R M A
 • "Sa ne asumam rolul pe care importanta activitatii noastre ni-l confera"
  • Interviu cu ing. Marin Pantelimon, dir.gen. al firmei constantene de constructii BUILDING'S STAR si presedinte ARACO-filiala Constanta

A C T U A L I T A T E
 • Topul mondial al primilor 25 de antreprenori de constructii
T A M P L A R I E   D I N   P V C
 • Sistemul Schüco Corona - profile din PVC pentru ferestre si usi
  • Alukönigstahl este o companie orientata spre tehnica moderna si progres, oferind partenerilor din domeniul constructiilor sisteme de profile din aluminiu, otel si PVC.
   Oferta Alukönigstahl consta in sisteme de tamplarie din aluminiu pentru usi, ferestre, fatade vitrate, sere si luminatoare, sisteme de profile din PVC pentru usi si ferestre, sisteme de profile din otel pentru usi, ferestre, fatade vitrate, sere si luminatoare, sisteme de siguranta si usi automate, tevi si profile din otel laminat pentru constructii, impreuna cu solutii software specializate.

E V E N I M E N T
 • BATIMAT 2001
  • Cu 240.000 m² de expozitie, 2500 de expozanti si mai mult de 500.000 de vizitatori veniti din intreaga lume, BATIMAT din 5 pana in 10 noiembrie 2001, va fi gazda intregii industrii a constructiilor pe 5 ramuri specializate: materiale si utilaje, decoratiuni, noile tehnologii informatice si telecomunicatii pentru constructii

S E M N A L

Firme
sus