Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
Antreprenorul nr.6/2001
Antreprenorul
nr. 6/2001

 

Utilizarea polistirenului expandat ca material termoizolant in constructii

Membra a concernului austriac Schmid IndustrieHolding GmbH cu fabrici si uzine in mai multe tari europene, firma AUSTROTHERM COM SRL produce in fabrica sa ultramoderna din Bucuresti polistiren expandat inca din luna august 1999.
Firma s-a impus pe piata romaneasca a materialelor de constructii, contribuind la realizarea unor constructii moderne, functionale, economice si ecologice.

Produsele AUSTROTHERM sunt folosite la realizarea anvelopei termice, atat la reabilitarea cladirilor vechi, cat si la ridicarea constructiilor noi.
Costurile de realizare a anvelopei termice sunt amortizate rapid datorita economiilor care se fac prin scaderea cu peste 60% a costurilor de incalzire (iarna) sau de conditionare (vara).
Cladirile vechi presupun o reabilitare prealabila, de la caz la caz, a fundatiilor, structurilor si inchiderilor, urmata de anveloparea propriu-zisa. Pe langa aceasta, se poate executa termo-fonoizolarea planseelor de lucru, care conduce la sporirea gradului de confort si siguranta in exploatare.
Cladirile noi, realizate intr-o conceptie unitara inca din faza de proiectare, sunt mai ieftine, mai sigure si mai confortabile.

Polistirenul expandat produs de AUSTROTHERM Romania se prezinta sub forma de placi cu dimensiunile standard de 50x100 cm, ambalat in pachete de 0,24 m3 si cu densitati diferite, incepand de la 10 kg/m3, pana la 30 kg/m3.
Densitatile mai mici, respectiv Austrotherm A10 si A15, sunt in general recomandate pentru termoizolarea sarpantelor din lemn ale mansardelor locuibile.
Polistirenul Austrotherm A20, cu densitatea de minim 20 kg/m3, este recomandat a fi utilizat la realizarea pardoselilor termoizolante sau cu incalzire in pardoseala, precum si la termoizolarea teraselor in sistem clasic.
Densitatile mari, respectiv Austrotherm A25 si A30, sunt in general recomandate la acoperisuri - "terasa verde" - sau la termoizolarea planseelor cu incarcari foarte mari pe pardoseala (cladiri industriale).
Anveloparea termica exterioara a unei cladiri se realizeaza cu polistiren expandat Austrotherm AF, utilizat in sistemul termoizolant.
Toate aceste produse sunt realizate la standarde europene de calitate, ele fiind destinate atat pietei interne cat si exportului.

ing. Radu Grigorescu
AUSTROTHERM COM SRL