Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
Antreprenorul nr.6/2001
Antreprenorul
nr. 6/2001

 

Sistemul Schüco Corona - profile din PVC pentru ferestre si usi

Alukönigstahl este o companie orientata spre tehnica moderna si progres, oferind partenerilor din domeniul constructiilor sisteme de profile din aluminiu, otel si PVC.
Oferta Alukönigstahl consta in sisteme de tamplarie din aluminiu pentru usi, ferestre, fatade vitrate, sere si luminatoare, sisteme de profile din PVC pentru usi si ferestre, sisteme de profile din otel pentru usi, ferestre, fatade vitrate, sere si luminatoare, sisteme de siguranta si usi automate, tevi si profile din otel laminat pentru constructii, impreuna cu solutii software specializate.

Fiecare dintre noi isi doreste caminul ideal, astfel incat locul unde ne retragem dupa o zi de munca sa fie cat mai primitor si linistit, departe de zgomotul si praful orasului, inconjurat de verdeata. In apartamentele de bloc separarea de mediul exterior se face prin ferestre si balcoane. Sistemele moderne de tamplarie din PVC sau aluminiu asigura numeroase avantaje: o buna izolare termica si fonica, rezistenta foarte buna la coroziune si la actiunea factorilor climatici.
Doar folosind materiale de calitate rezultatele vor fi pe masura asteptarilor noastre si a investitiilor facute. In continuare, se va prezenta sistemul de profile din PVC pentru ferestre si usi Schüco CORONA, care convinge prin calitate, prelucrare usoara si functionalitate.

Ferestrele Schüco din PVC au excelente proprietati termoizolante, fiind deci ferestre economice din punct de vedere al energiei si costurilor pentru incalzire. Din punctul de vedere al coeficientului de transfer termic, ele apartin grupei de materiale 1, valoarea acestuia fiind sub 2 W/m2K.
Dotarea ferestrelor cu elemente de siguranta se face conform cerintelor beneficiarului, realizandu-se un grad inalt de protectie antiefractie.
Cu sistemul Corona si cu panouri de izolare fonica corespunzatoare se obtin ferestre care indeplinesc cele mai pretentioase cerinte.
Adancimea constructiei de baza este de 60 mm. Se pot realiza ferestre si usi cu cercevele coplanare sau necoplanare la exterior.
Profilele sunt confectionate din PVC dur, cu mare capacitate de incarcare si cu o grosime minima garantata a peretilor, oferind astfel posibilitatea unei suprafete mari de geam.
Constructia profilelor este tricamerala, existand cate o camera izolanta la exterior si la interior si o camera centrala, in care se afla profile de armare din otel zincat.
Garniturile de inchidere sunt duble, o garnitura mijlocie in rama fixa si o garnitura de inchidere suplimentara in rama mobila, etanseizand perfect fereastra. Ele sunt rezistente la radiatii ultraviolete si intemperii, contribuind la durata mare de viata a ferestrelor.
Garniturile pentru prinderea sticlei sunt inguste, fiind astfel putin vizibile.
Pot fi montate panouri de sticla normala, de siguranta, termo si fonoizolante, cu grosimi pana la 32 mm.
Pe langa calitatea materialelor si configuratia profilelor, pentru buna rezistenta in timp a ferestrelor, este foarte important sistemul de feronerie folosit. Schüco a dezvoltat o tehnica speciala pentru ferestre din PVC, un sistem care gliseaza usor si sigur in canalul de plastic al ferestrei, fiind destinat sa sustina aripi de fereastra pana la 100 kg greutate. Feroneria de siguranta, cu prindere “ciuperca", feroneria pentru deschidere roto-basculanta usor de manevrat si, ca noutate, lagarul si foarfeca aplicate pe profile sunt alte cateva aspecte care recomanda acest sistem ca o solutie practica, rapida si convenabila ca pret pentru constructii noi sau modernizarea celor vechi
Din punct de vedere al formelor si culorii ferestrelor sistemul Schüco Corona ofera o gama foarte larga de optiuni.
Orice forma dorita este posibila: patrata sau dreptunghiulara, ovala sau rotunda, cu bolta sau oberlichturi. Acum sunt moderne ferestrele cu deschidere pe doua directii (ferestre rotobasculante), existand desigur si variante doar rotative sau basculante. Din ce in ce mai cerute sunt astazi si ferestrele glisante. Acestea sunt ferestre cu doua aripi, fara montant intermediar, care sunt o solutie foarte buna pentru renovarea cladirilor vechi.
Baghetele pentru prinderea sticlei au si o functie decorativa, fapt pentru care se pun la dispozitie diferite forme si contururi, potrivite stilului oricarei ferestre, pentru constructii noi sau renovari. Tot pentru diversificarea formelor si aspectului ferestrelor exista sprosurile care impart sticla efectiv sau sunt doar ornamentale.
Desi 80% din ferestre sunt de culoare alba, arhitectura moderna foloseste tot mai mult ferestre colorate pentru diversificarea fatadelor. Realizarea culorii se face cu folii rezistente la intemperii si radiatii solare, care se aplica in mod nedetasabil pe profile.
Exista doua programe pentru culori: gama Schüco Decor (care transforma PVC-ul in lemn decorativ in variantele: mahon, stejar deschis, stejar natur, douglasie, maro inchis) si gama Schüco Color (care ofera culori pastelate sau puternice, cu suprafete usor structurate). Astfel se pot obtine profile albe pentru interiorul incaperilor si exteriorul colorat dar, desigur, se pot face orice combinatii dorite. Tot pentru diversificarea aspectului sunt puse la dispozitie capace din aluminiu ce se aplica in exterior, peste profilul din PVC.
Folosind sistemul de profile Schüco Corona se pot construi desigur si usi, in diverse stiluri, pentru balcoane, terase si intrari, cu deschidere roto-basculanta sau glisante. Acestea beneficiaza de aceleasi calitati si avantaje prezentate pana acum.

Sistemul Corona Integra 60 este un sistem de profile din PVC pentru ferestre, cu jaluzele integrate.
Caracteristica principala a acestui sistem este aceea ca jaluzele sunt disimulate in tocul ferestrei, astfel incat, atat din interior, cat si din exterior, fereastra este foarte bine proportionata. Un alt avantaj fata de varianta cu caseta exterioara este suprafata de lumina marita. In ceea ce priveste renovarile si reamenajarile, sistemul este foarte simplu de montat si la constructii vechi.