Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
Antreprenorul nr.7/2001
Antreprenorul
nr. 7/2001

 

AUSTROTHERM-Materiale Termoizolante


Materiale termoizolante cu destinatii speciale


Concernul austriac Schmid Industrieholding GmbH produce materiale de constructii performante pe plan european de peste 40 de ani. Austrotherm Com srl, membra a concernului, produce materiale termoizolante in Romania inca din anul 1999.
Preocuparea pentru producerea de noi materiale, cu destinatii precise in cadrul unei cladiri civile sau industriale, a condus la realizarea unor materiale termoizolante de calitate.
Pe langa polistirenul expandat EPS produs in fabrica din Bucuresti, firma promoveaza si comercializeaza produse noi: UNIPLATTE, KLEMMFIX, BANDA PERIMETRALA, PROFILE COFRAJ PIERDUT, PROFILE DE FATADA. Ele au rolul de a elimina puntile termice ce apar la fatade sau contribuie la realizarea unei bune izolatii la interior.


KLEMMFIX KLEMMFIX este un material termoizolant de culoare gri avand dimensiunile in plan 50x100 cm si cu grosimi care variaza din 2 in 2 cm de la 8 la 20 cm. Coeficientul de transfer termic (K) variaza in functie de grosime, de la 0,38 la 0,18 (W/m2K). Utilizarea acestului produs este adresata in mod special termoizolarii mansardelor.


UNIPLATTE UNIPLATTE este un material care se prezinta sub forma de panouri sandwich, avand la mijloc polistiren extrudat AUSTROTHERM XPS. Dimensiunile in plan sunt de 60x260 cm, grosimea variind da la 0,6 la 5 cm. Dat fiind faptul ca sunt 100% impermeabile, panourile se folosesc pentru compartimentari in spatii umede (bai sau bucatarii), in mascarea instalatiilor sau la realizarea de pereti despartitori pe care se poate lipi faianta sau gresie.
BANDA PERIMETRALA se foloseste la realizarea pardoselilor termoizolante, ea avand rolul de a izola sapa flotanta de deasupra polistirenului AUSTROTHERM EPS-T de peretii perimetrali ai incaperii.


PROFILELE COFRAJ PIERDUT PROFILELE COFRAJ PIERDUT sunt confectionate din polistiren extrudat AUSTROTHERM XPS, cu inaltimea varialbila (de la 16 la 30 cm) si baza constanta (10 cm). Lungimea acestor profile este de 1,25 m. Utilizarea acestor profile este benefica, ele eliminand puntile termice care se formeaza in dreptul centurilor de beton armat.


PROFILE DE FATADA PROFILE DE FATADA sunt produse din polistiren expandat AUSTROTHERM EPS cu o acoperire speciala, rezistente la intemperii. Profilele se furnizeaza sub forma de bare cu lungime de la 2,5 la 3,0 m, avand o varietate de forme a profilului, si cu inaltimi variind de la 4 la 50 cm. Cu aceste profile se pot realiza aproape toate ancadramentele, solbancurile sau rebordurile specifice unor fatade cu o plastica arhitecturala deosebita.

Toate aceste produse sunt folosite atat la renovarea constructiilor existente, cat si la proiectarea si construirea unor cladiri confortabile si cu o plastica deosebita a fatadelor.