Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.3/2002
Antreprenorul
nr. 3/2002

 

Minipiscinele cu hidromasaj - gama Maxi Jacuzzi

Gama de minipiscine Maxi Jacuzzi poate fi considerata cea mai complexa si mai spectaculoasa realizare a companiei numarul unu mondial in domeniul fabricarii cazilor cu hidromasaj. Trei dintre modelele gamei Maxi sunt disponibile acum la ROMSTAL: este vorba despre Santorini (varful de gama), Evvia si Oxia Wood. Designul spatial face din aceste minipiscine adevarate bijuterii, care inglobeaza tehnologie si echipamente de cea mai inalta calitate. Pe scurt, proiectantii de la Jacuzzi le-au conceput sa ofere recreere si confort total.

Santorini In ce priveste caracteristicile generale, mentionam ca toate aceste minipiscine sunt autoportante, avand un schelet metalic de sustinere si o baza construita dintr-un material plastic rezistent, proiectata pentru a asigura dispersia uniforma a masei proprii si a apei (in jur de 1800 kg pentru Santorini) pe intreaga suprafata ocupata, stabilitatea si echilibrul perfect. Faptul ca sunt de sine statatoare constituie unul dintre principalele avantaje, putand fi instalate oriunde, in interior sau in exterior, si apoi mutate cu usurinta. Aspectul interior poate fi realizat in functie de preferinta beneficiarului care are de ales dintr-o paleta larga de modele si culori, in timp ce, pentru partea exterioara, clientul poate opta intre varianta standard, metacril alb (cu insertii de culoarea interiorului la Santorini si Evvia) si nobletea lemnului, ceea ce inseamna in fapt un splendid finisaj din pin nordic, tratat cu aditivi ecologici impotriva agentilor atmosferici, microorganismelor sau ciupercilor. O radiografie a interiorului releva o adevarata industrie de inalta tehnologie care lucreaza silentios.

Vom incerca in cele ce urmeaza sa facem o descriere succinta a multiplelor sisteme proiectate special pentru a aduce maximul de confort utilizatorului.
Hidroterapia este asigurata prin intermediul a una sau doua pompe de 2CP si a unei game variate de duze pentru crearea unui masaj puternic, viguros, dar, in acelasi timp, relaxant si extrem de benefic pentru sanatate, aspect tratat in detaliu in numarul trecut al revistei, cand am prezentat cazile cu hidromasaj de la Jacuzzi. In plus, utilizatorii minipiscinei au posibilitatea personalizarii in totalitate a hidromasajului si concentrarii acestuia, dupa plac, asupra diferitelor zone ale corpului: talpi, solduri, gat, maini, zona lombara, etc, alegand unul dintre cele sase locuri special proiectate, de care vom vorbi in cele ce urmeaza. Duzele pentru hidromasaj acopera o gama foarte variata, mergand de la duze fixe cu jet larg dispersat, la duzele orientabile cu cel mai mare debit si cu cel mai bun raport apa:aer obtinut, pana la duzele rotative pentru jeturi spiralate. Practic, reglajele care se pot efectua, nu au limita: se poate regla debitul de aer, debitul de apa, orientarea jeturilor, impartirea pe sectoare a fluxului de apa, raza spiralelor, puterea sau numarul pompelor, functionarea compresorului, temperatura apei, etc. Mai mult, la modelul Santorini, pentru inlesnirea comandarii piscinei s-a introdus si al doilea panou de control.
Oxia Wood Asa cum spuneam, arhitectura interiorului minipiscinelor prevede sase locuri proiectate ergonomic, corespunzand tot atator tipuri de hidromasaj, in functie de preferintele clientului sau de recomandarile terapeutice (Velvet Line, Jet Mood, Aqua Motion, Foot Mate, Easy-Feat, Prestige). Beneficiile acestora, in functie de pozitia aleasa, sunt relaxare rapida prin eliberarea de stress, tonifierea musculaturii pentru persoanele sedentare, indepartarea celulitei de pe coapse si a varicelor sau a edemelor de pe picioare, refacerea si revitalizarea tesuturilor cutanate si subcutanate.

Sistemul de filtrare si purificare are la baza o pompa care recircula apa 24 de ore din 24, pentru a o limpezi, curata si improspata. Skimmerul si filtrele curata apa de impuritati, iar generatorul de ozon oxigeneaza si purifica apa, reducand astfel drastic necesarul de substante chimice pentru dezinfectarea sistemului hidraulic. In acest fel, timpul necesar intretinerii unui Maxi Jacuzzi se rezuma la cateva minute saptamanal. O rezistenta electrica de 2 sau de 3 kW este disponibila pentru mentinerea temperaturii apei la un nivel constant, ajustabil de la panoul de control. In modul economic, incalzitorul electric nu functioneaza decat in cadrul ciclurilor de filtrare (programabile in functie de timp) sau daca temperatura apei este cu mai mult de 10°C sub cea impusa.
Concomitent cu hidroterapia, aromoterapia aduce confort si buna dispozitie la un nivel maxim. In fapt, aceasta tehnica are in vedere legatura directa dintre cerebel si receptorii olfactivi, care permite atingerea unor stari emotionale (incredere, optimism, confort) prin asocierea lor cu anumite arome. Din punct de vedere tehnic, instalatia contine un minicompresor ce introduce pe la baza piscinei aer imbogatit cu arome din cartusul special conceput de Jacuzzi. Esentele continute inhhiba producerea de spuma, sunt inofensive pentru orice tip de epiderma si nu influenteaza limpezimea apei.
Un accesoriu oferit in dotarea standard de Jacuzzi este prelata semirigida pentru acoperirea si protejarea piscinei. Un alt rol important al acesteia este acela de a micsora dispersia termica si deci consumul energetic pentru mentinerea temperaturii apei din interior.
Minipiscina este alcatuita din trei straturi perfect compactate: primul e confectionat din metacril, material ce permite realizarea unei suprafete lise si foarte placute la atingere; al doilea strat este produs din vitrorasini, pentru ranforsare; ultimul este un strat izolator termic din poliuretan expandat.
Cele trei produse ale gamei Maxi Jacuzzi expuse la ROMSTAL va vor convinge ca proiectantii si designerii companiei americane au ridicat hidromasajul la rang de arta.

Sus

ing. Alexandru IORGULESCU
Romstal