Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.7/2002
Antreprenorul
nr. 7/2002
C U P R I N S
BILANT CONSTRUCTORI EUROPENI LEGISLATIE EUROPEANA INFRASTRUCTURA ECOLOGIE SOLUTII CERCETARE MATERIALE TEHNOLOGII SEMNAL
BILANT
  • Relansarea activitatii de constructii - o realitate apropiata
    • Interviu cu dl.ing. Alexandru Dobre, presedintele ARACO

C O N S T R U C T O R I   E U R O P E N I
  • Mesajul presedintelui FIEC
    • In acest numar, revista Antreprenorul prezinta prima parte a interviului acordat revistei "Construction Europe" de domnul Wilhelm Küchler - Presedintele Federatiei Industriei Europene a Constructiilor - FIEC

L E G I S L A T I A   E U R O P E A N A
I N F R A S T R U C T U R A
  • Investitii in reteaua de cai ferate din Europa - Richard McGill - EC HARRIS
    • EC HARRIS este una dintre cele mai mari firme internationale de consultanta care activeaza in sectorul imobiliar, al lucrarilor de infrastructura si constructii; reuneste profesionisti, procedee moderne si informatii pentru a aborda toate aspectele unui proiect de anvergura si punerea lor in opera. Grupul are o cifra de afaceri anuala de 110 milioane lire sterline si birouri in Franta, Germania, Spania, Polonia, Ungaria si Republica Ceha.
      Investitiile in infrastructura cailor ferate europene vor detine recordul intre investitiile internationale in constructii, cu proiecte in valoare de ordinul a 200 miliarde Euro, pana in anul 2009. Spania detine recordul de investitii, fiind urmata de Germania. Sunt prevazute, de asemenea, investitii in infrastructura tarilor europene in curs de aderare: Polonia, Ungaria si Republica Ceha.

E C O L O G I E
  • Evaluarea calitatii sanitare a materialelor de constructii
    • In ultimul timp, preocuparea pentru sanatatea oamenilor s-a accentuat. Dupa cateva decenii de utilizare fara prea mari precautii, materiale de constructie considerate pana atunci exclusiv sub unghiul eficacitatii si adecvarii performanta/functiuni, si-au dezvaluit o alta fata, de data aceasta prin perspectiva influentei lor pe termen scurt sau lung asupra sanatatii omului.
      In prezent, interactiunea intre cladire si sanatate este deja o realitate recunoscuta: materialele de constructie pot afecta calitatea aerului interior.

S O L U T I I
  • Amenajarea locuintelor in spatii mansardate - respectarea cerintei esentiale de rezistenta si stabilitate - ing. Mihaela GEORGESCU, ing. Moses DRIMER, arh. Ioana ATANASESCU - IPCT
    • Necesitatea de a se asigura noi spatii pentru locuinte sau alte utilizari, precum si dorinta proprietarilor de a reamenaja unele cladiri, a condus recent la revenirea in actualitate a unui termen de constructii si arhitectura care parea predestinat cladirilor din alte epoci.

C E R C E T A R E
  • Consideratii asupra incercarilor la transfer termic a zidariilor din blocuri ceramice tip WIENERBERGER POROTHERM - ing. Constantin MIRON, ing. Livia MIRON - INCERC Filiala Iasi
    • In cadrul Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor - INCERC Filiala Iasi s-a desfasurat in perioada 2001-2002, un program de cercetari de laborator privind determinarea performantelor higrotermice ale zidariilor realizate cu blocuri ceramice nut-feder POROTHERM in conditiile specifice zonelor climatice ale Romaniei.
      Cercetarile experimentale au cuprins un program complex de masuratori realizate in premiera si in interiorul structurii blocurilor ceramice, in rosturile zidariei si in stratul de mortar. Cercetarile au urmarit, de asemenea, determinarea caracteristicilor termofizice si ale materialelor utilizate.
      Programul de desfasurare a cercetarilor experimentale a inclus etape de masurari experimentale in regim higrotermic stationar precum si determinari ale raspunsului zidariei POROTHERM la actiuni higrotermice dinamice.
      Programul complex de cercetare experimentala, analiza si prelucrarea datelor a fost realizat in cadrul Laboratorului de Cercetare si Incercari Higrotermice, Statia de Incercari Higrotermice "Gh. Asachi" din Iasi.

M A T E R I A L E
  • Tubul gofrat pentru drenaj "POLIDREN"
    • Infiltratiile de apa sunt cauza la aproximativ 80% din fisurile care apar la strazi, opere de arta si alte constructii supuse actiunii de infiltrare a apelor meteorice sau din panzele freatice de suprafata. De exemplu, aproape toate fisurile care se formeaza sub stratul de acoperire asfaltica isi au originea in infiltratiile de apa ce provoaca instabilitatea straturilor de sustinere.

T E H N O L O G I I
  • Züblin Romania: paleta larga de lucrari de consolidare si fundare pentru constructii
    - ing. Petre Cernea - Züblin Romania SRL
    • Aparuta recent in peisajul domeniului constructiilor in tara noastra, firma Züblin Romania SRL a reusit in numai 2 ani si cateva luni de activitate sa se impuna ca unul dintre cei mai importanti antreprenori in executia de lucrari speciale de consolidare si fundare pentru cladiri si infrastructura rutiera. In anul 2001 firma a realizat o cifra de afaceri de 76 miliarde de lei, echivalentul a 2,5 milioane Euro, avand implementat, din anul 2001, sistemul de management al calitatii conform cerintelor din standardul ISO 9001.
      Züblin Romania este reprezentatanta in Romania a firmei germane de constructii Züblin Spezialtiefbau cu sediul in Stuttgard, unul dintre cei mai importanti antreprenori de constructii din Germania (in prezent se apreciaza ca aceasta firma ocupa locul 5 - 6 in topul antreprenorilor din Germania, dupa cifra de afaceri), avand o istorie in acest domeniu de peste 100 de ani si realizand in aceasta perioada de timp numeroase lucrari - in special de fundatii si forare - la obiective de constructii deosebit de importante si care au reprezentat nivelul tehnologic maxim in domeniu.
      In tara noastra Züblin Romania si-a extins continuu domeniul de activitate, avand la dispozitie tehnologii, echipamente, utilaje si experienta pentru realizarea unei palete largi de lucrari.

S E M N A L

Firme
sus