Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.3/2004
Antreprenorul
nr. 3/2004
C U P R I N S
TROFEUL CALITATII ARACO 2003 SOLUTII VIATA FIRMELOR REALIZARI INFRASTRUCTURA ARHITECTURA TEHNOLOGII SEMNAL
T R O F E U L   C A L I T A T I I   A R A C O
  • TROFEUL CALITATII ARACO 2003 - Editia a X-a, 6 mai 2004 - Ion Bucheru
    • Pe 6 mai 2004, la sala Madgearu a Complexului Expozitional Romexpo, a avut loc inmanarea premiilor si diplomelor decernate castigatorilor editiei a X-a a Trofeului Calitatii Araco.

S O L U T I I
  • Alegerea sistemului de incalzire - s.l.u.dr.ing. Delia FLORIN - UTCB
    • In activitatea de identificare a sistemului optim de incalzire al unei cladiri de locuit, argumentul considerat adesea de catre specialisti drept "decisiv", il reprezinta valoarea costurilor necesare exploatarii cladirii.
      O analiza care poate veni in sprijinul identificarii solutiei optime de incalzire si care a fost "uitata" de catre specialisti, o reprezinta problema raspunsului termic al elementelor ce apartin subsistemului anvelopa, la o excitatie termica exterioara.
      Unei excitatii termice aplicate pe una dintre fetele unui element de constructie, ii trebuie un interval de timp pentru a fi "resimtita" pe cealalta fata extrema - in literatura de specialitate fenomenul este cunoscut sub denumirea de defazaj, este notat cu ε si este evaluat in ore. Aceasta caracteristica fizica poate fi analizata doar in cazul studierii fenomenului transferului termic, in regim nestationar.

  • Plafon radiant pentru incalzirea si racirea spatiilor
    • Noul SISTEM DE CLIMATIZARE de la AMF este un sistem de plafon suspendat, de catre AMF - Mineralplatten GmbH din Grafenau/Germania, utilizand tehnica de sistem "gabo", pentru incalzirea si/sau racirea oricarui spatiu, asigurand un confort termic si inlesnind obtinerea unei temperaturi constante intr-o incapere. Deoarece incalzirea si/sau racirea are loc prin schimbul de radiatie, plafoanele de climatizare sunt superioare altor sisteme de incalzire si/sau racire.
      Un avantaj important al placilor din cadrul acestor plafoane este izolarea termica integrata pe partea din spate a placii.

V I A T A   F I R M E L O R
  • "FORTE" - calitatea DUCTIL STEEL Buzau este acum marca inregistrata
    • In premiera pentru piata metalurgica din Romania, in luna mai a acestui an DUCTIL STEEL a lansat sub numele FORTE o marca de produs pentru plasele sudate amprentate.
      Sub emblema FORTE, DUCTIL STEEL isi va individualiza de acum inainte nu doar fiecare lot de produse livrat pe poarta fabricii, ci si toate punctele de vanzare ale distribuitorilor sai.
      In acelasi spirit al "legalizarii" calitatii singulare DUCTIL STEEL, se va realiza marcarea profilului amprentat al plaselor sudate cu initialele DS.
      Astfel, partenerii si clientii DUCTIL STEEL isi vor putea da seama cu usurinta de provenienta structurilor de armare pe care le achizitioneaza, identificand pe toata lungimea barelor aceasta amprenta.

R E A L I Z A R I
  • Cladirea de birouri din piata Charles de Gaulle - proiectare si executie (I) - dr.ing. Traian POP, ing. Dragos MARCU, ing. Madalin COMAN - AEDIFICIA MP, dr.ing. Anatolie MARCU - UTCB
    • In Piata Charles de Gaulle din Bucuresti este in curs de executie o cladire de birouri, avand regim de inaltime 5 subsoluri, parter si 17 etaje. In prezent structura este finalizata intr-o proportie de 95%, iar partea de finisare-amenajare este in plina desfasurare.
      Articolul isi propune o descriere ampla a proiectului, avand la baza si experienta acumulata pe durata construirii structurii.

  • Biserica ortodoxa "Cuvioasa Paraschieva" din Bucuresti - arh. Ionel DRAGULINESCU, arh. Victor BALOI, ing. Augustin BRUBER
    • Savantul Vasile Parvan afirma ca primele edificii crestine inaltate pe teritoriul Romaniei de azi dateaza dupa anul 350 d.Ch., din vremea imparatului Constantinus. Dupa aceasta data si pana in prezent romanii au construit biserici ortodoxe in toate localitatile tarii, amplasate de regula in piata centrala a acestora, impreuna cu scoala si primaria.
      In aceasta vara(2004) urmeaza sa inceapa lucrarile de constructie ale bisericii otodoxe romane cu hramul "Cuvioasa Paraschieva", situata in strada Mirea Mioara Luiza, sectorul 4, Bucuresti.

I N F R A S T R U C T U R A
  • Drum auto Transfagarasan - ing. Dumitru DUCARU
    • In acest an se implinesc 30 de ani de la festivitatea de inaugurare a magistralei alpine - drum auto Transfagarasan (22.09.1974) prilej de reflexie pentru marea realizare a constructorilor care au participat la executia acestei marete investitii a anilor 1970-1975.

A R H I T E C T U R A
  • Orasul belgian BRUGES - doua mii de ani de istorie - arh. Ionel Dragulinescu, ec. Gheorghe Gheorghe
T E H N O L O G I I
  • Performanta si calitate in comportarea in situ a constructiilor - dr.ing. Felician Ioan HANN
    • Orice domeniu al cunoasterii isi formeaza cu timpul o terminologie proprie care sa-i permita exprimarea cat mai clara si univoca a perceptelor pe care le promoveaza. O asemenea terminologie este absolut necesara pentru a evita neintelegerile si confuziile in ceea ce priveste mesajul transmis.
      Comportarea in situ a constructiilor este un astfel de domeniu de cunoastere, poate cel mai important, deoarece se refera la constructiile realizate, pe locul lor de existenta, respectiv in amplasamentul lor, supuse actiunii agentilor de mediu natural si tehnologic reali si indeplinindu-si functiile lor utilitare conform destinatiei lor. In fond toata activitatea de cercetare, proiectare si executie are drept scop tocmai realizarea unor constructii apte de a fi exploatate in conditiile date si care sa satisfaca cerintele beneficiarilor lor in cat mai mare masura.
      Pe drept cuvant, se poate spune ca numai comportarea in situ a constructiilor poate sa dea un verdict valabil privind utilitatea rezultatelor cercetarilor, a inovatiilor si inventiilor privind constructiile si numai comportarea in situ a constructiilor poate sa scoata la iveala necesitatile unor cercetari teoretice si aplicative pentru a le imbunatati raspunsul la cerintele beneficiarilor.

S E M N A L

Firme
sus