Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.5/2002
Antreprenorul
nr. 5/2002

 

VALROM INDUSTRIE a inceput sa produca tuburile din PVC

In ultimii ani piata materialelor de constructii a avut o evolutie exploziva, atat ca tipuri de materiale si tehnologii cat si ca volum. In cadrul acestei piete, instalatiile reprezinta un sector important. Inca de la infiintare, Valrom Industrie a incercat sa acopere un segment cat mai mare din cerintele pentru articole de instalatii. Promovand in mod special articolele din mase plastice (PE, PP, PVC), a castigat increderea proiectantilor si constructorilor pentru utilizarea tubulaturilor si fitingurilor din mase plastice.

Valrom Industrie, de curand, a facut un pas important in ceea ce priveste asigurarea clientilor sai cu o gama completa de tubulaturi din PVC pentru canalizari exterioare, la preturi avantajoase. Pentru aceasta, inca de la inceputul lunii mai, VALROM INDUSTRIE a inceput productia tubulaturii din PVC. In aceste conditii, Valrom poate livra cantitati importante de tuburi pentru canalizare exterioara din PVC, in orice moment, in conditii de calitate si pret exceptionale.


Gama dimensionala a tuburilor din PVC fabricate de Valrom Industrie este urmatoarea:

Clasa
[SN/SDR]
Diametre
[mm]
Lungime tub
[m]
2/51 160-400
160-400
160-400
2
3
6
4/41 160-400
160-400
160-400
2
3
6

Caracteristicile cele mai importante ale materialului PVC aditivat folosit la fabricarea tuburilor sunt:
- densitate: 1,37 - 1,47 kg/dm³
- rezistenta la intindere: > 48 MPa (480 kgf/cm²)
- modulul de elasticitate: 3000 MPa (3000 kgf/cm²)
- rezistenta electrica superficiala: > 1012 W
- coeficientul de dilatare: 60-80x10-6 K-1
- conductivitatea termica: 0,15 W (mxk)[0,13 kcal/(mxhx°C)]
- alungirea la rupere: < 10%
Tuburile din PVC rezista la actiunea sarurilor, acizilor si bazelor diluate, uleiurilor minerale si vegetale, alcoolilor si hidrocarburilor alifatice. Rezistenta la agenti chimici este influentata de temperatura de lucru. Metoda de imbinare: mufa cu etansare cu garnitura din cauciuc elastomeric.

In functie de clasa, tuburile pot fi utilizate astfel:
SN2-SDR51
Retele de canalizari exterioare, ingropate, pentru ape uzate, menajere si industriale. Adancimea maxima de pozare (masurata de la generatoarea superioara a tubului) este de 4 m, adancimea minima 0,8 m. Recomandat pentru trafic stradal mediu sau usor, maxim 12 t pe axa, cu montare corecta in transee inguste.
SN4-SDR41
Retele de canalizari exterioare, ingropate, pentru ape uzate, menajere si industriale. Adancimea maxima de pozare (masurata de la generatoarea superioara a tubului) este de 6 m. Recomandat pentru trafic stadal greu, maxim 18 t pe axa, cu montare corecta in transee inguste sau largi.

Sus