Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.6/2002
Antreprenorul
nr. 6/2002

 

Lucreaza in voie cu noile scule electrice cu acumulator!

Zidarii, zugravii sau constructorii lucreaza in majoritatea timpului departe de o sursa de curent. Pentru acestia, Bosch ofera solutia potrivita: scule electrice cu acumulator.

Cu ajutorul masinilor de gaurit si insurubat, ferastraielor sabie si ciocanelor Bosch cu acumulatori, utilizatorul industrial poate lucra eficient chiar si departe de o sursa de curent. Masina de insurubat si gaurit cu percutie cu acumulator Bosch Ca o facilitate suplimentara, Bosch a inovat un sistem prin care aceiasi acumulatori pot fi folositi pentru diferite tipuri de scule.
Utilizatorilor industriali, carora le sunt necesare scule electrice de mare putere, Bosch le ofera seria de acumulatori de 24 V. Pentru lucrari mai usoare, la care se folosesc scule de putere mai redusa, Bosch recomanda scule din seria 14,4 volti. In continuare, va prezentam pe scurt sistemul de acumulatori de 14,4 V Bosch pentru insurubare, gaurire, debitare, rindeluire si multe altele. Acumulatorii acestor masini sunt interschimbabili.
Noul fierastrau vertical cu acumulator GST 14,4 V este robust si totodata usor. Este prevazut cu o carcasa a angrenajului din magneziu si cu o talpa de ghidare din aluminiu. Echilibrarea lineara a masei diminueaza vibratiile. Miscarea de pendulare in 4 trepte face posibil (si in acest sistem de acumulatori) un progres de lucru rapid. Stratul moale de amortizare a manerului Softgrip, frana de motor si sistemul SDS (pentru inlocuirea fara scule a panzelor de ferastrau) ofera acelasi grad de confort ca si in cazul ferastraielor Bosch alimentate prin cablu.

Noua este rindeaua cu acumulator GHO 14,4 V. Este un pachet de forta pentru utilizarea flexibila pe santier sau la lucrarile de montaj. Datorita conceptului nou, patentat, cutitul de rindea ultra-ascutit Woodrazor poate fi schimbat in numai cateva secunde. Grosimea aschiei poate fi reglata fara trepte, intre 0 si 1,6 mm. Talpa de rindea frezata cu precizie are o latime de 82 mm, comparabila cu multe rindele electrice alimentate prin cablu. Pentru lucrul curat chiar si in locuri inguste, sacul colector de praf poate fi montat optional din dreapta sau din stanga, pe canalul de evacuare a aschiilor. In momentul deconectarii sculei electrice, frana de motor opreste foarte rapid axul masinii; asadar, dupa terminarea lucrului, aceasta poate fi depozitata rapid si sigur.
Surubelnita cu acumulator Bosch Masina de gaurit si insurubat cu acumulator GSR 14,4 VE-2 este echipata cu un motor de 14,4 V de productie Bosch, avand o durata de exploatare indelungata. Astfel, pot fi insurubate suruburi cu diametre pana la 10 mm iar diametrul maxim la gaurire este de 13 mm in otel si de 32 mm in lemn. Momentul de rotatie poate fi reglat in 15 trepte.
Masina de gaurit cu percutie si de insurubat GSB 14,4 VE-2 Bosch poate insuruba sau gauri cu si fara percutie. In prima treapta, pentru insurubare, masina dezvolta 50 Nm. In treapta a doua, cu un domeniu de turatii reglabil intre 0 si 1750 de rotatii, masina gaureste foarte rapid.
Pentru gaurirea cu percutie in zidarie, Bosch recomanda un diametru maxim la gaurire de 13 mm. Si la GSB 14,4 VE-2 forta de rotatie poate fi reglata fin in 15 trepte. Frana miscarii din inertie opreste imediat axul masinii in momentul eliberarii comutatorului. Masina este echipata cu mandrina rapida si Autolock pentru inlocuirea cu o singura mana a burghielor si bitilor de insurubare.
Pompa de aer comprimat cu acumulator Bosch Masinile din sistemul de scule electrice cu acumulatori de 14,4 V Bosch sunt alimentate cu energia acumulatorilor puternici (tip O) de 2,4 Ah. Acestia au o capacitate cu 20% mai mare decat a celor uzuali. In mod corespunzator, creste si timpul de functionare a masinilor, pentru o incarcare a acumulatorului la insurubare, gaurire, debitare si rindeluire. In plus, toate masinile sunt echipate standard cu un incarcator rapid, care reincarca elementii acumulatorilor in circa o ora, asigurand o disponibilitate ridicata de utilizare a masinilor.
Noile masini din sistemul de scule electrice cu acumulatori pot fi achizitionate incepand din septembrie 2002 de la distribuitorii autorizati Bosch, odata cu actiunea promotionala de lansare pe piata.

Sus