Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.2/2003
Antreprenorul
nr. 2/2003

 

JCB Teletruk - un brat intins in orice situatie

Stivuitorul cu brat telescopic este cu adevarat un stivuitor universal - cu ajutorul bratului telescopic are o raza de actiune foarte mare, iar gama variata de accesorii il fac utilizabil in orice situatie de lucru.
In locul catargului cu furci plasat frontal, aceasta masina inovatoare este echipata cu un robust brat telescopic de la JCB. Avand dimensiunile de gabarit ale unui stivuitor clasic, conceptul telescopic aduce avantaje unice in manipularea materialelor. Prin acest brat telescopic, JCB Teletruk are o raza orizontala de actiune nemaiintalnita la stivuitoarele frontale. Astfel, masina poate depasi obstacole, stivui peste obstacole sau incarca/descarca autocamioane de pe o singura parte. Toate acestea economisesc timp si spatiu, reducand prin urmare costurile implicate de manipularea sarcinilor.Fara probleme in randul al doilea

Pentru a beneficia de toate avantajele unui stivuitor, JCB Teletruk este inzestrat cu un cadru industrial pentru furci, conform standardului FEM. Prin aceasta componenta, masina devine cu adevarat multifunctionala. Echipata cu clesti pentru paleti, role de hartie sau butoaie, masina poate stivui sarcini rotunde de orice dimensiuni, fara probleme, de pe o singura parte a unui autocamion, avand posibilitatea sa plaseze sarcina direct pe randul al doilea de transport. Daca se utilizeaza si un dispozitiv de rotire, se pot rasturna containere, respectiv roti, sau potrivi in pozitia dorita sarcini diverse dar, mai ales, se poate profita de tot spatiul disponibil pentru depozitare, in care un stivuitor clasic nu ar avea altfel acces. Bratul telescopic ofera aceste posibilitati.
Incarcarea sau descarcarea unor camionete mici, carosate, nu reprezinta o problema, bratul extins ajungand pana la ultimul rand de sarcini, plasat chiar in spatele cabinei. Pe langa aceasta, un Teletruk poate, in ciuda unei inaltimi de ridicare de 4100 mm, sa intre intr-un container si sa stivuiasca in interior, deoarece bratul telescopic beneficiaza prin constructia sa de "ridicare directa completa", ca o caracteristica standard a masinilor JCB Teletruk.
Un alt avantaj major al unui Teletruk in fata stivuitoarelor clasice este acela ca bratul telescopic permite o inclinare de 111° a cadrului cu furci, cupa sau alt accesoriu. Acest unghi mare de rotire a cadrului aduce, pe langa o mai mare siguranta in exploatare, si noi posibilitati de utilizare a masinii: golirea rapida a materialelor vrac in containere sau manipularea rulourilor de textile, hartie etc. plasate orizontal. Bratul robust este controlat printr-un sistem de amortizare performant, care il face insensibil la socuri. Acest sistem este ideal pentru utilizarea unei cupe de incarcare. De aceea, masina poate fi usor echipata cu un sistem de schimbare rapida a accesoriilor, pentru a reduce tranzitia de la cupa la furci la doar cateva minute.


Sarcini manevrate cu siguranta maxima

Prin unghiul mare de inclinare a cadrului se obtine o conditie suplimentara de siguranta. Sarcinile sunt mai bine fixate. Astfel, acestea nu mai aluneca la franari sau in viraje, putand fi transportate in deplina siguranta. Sarcini libere, cum ar fi tevile de plastic, pot fi transportate fara nici un risc de rasturnare sau dezechilibrare. Avand o vedere panoramica foarte buna si un confort deosebit pentru operator, JCB Teletruk ofera un plus de productivitate in orice conditii de exploatare. Deoarece masina nu are un catarg propriu-zis, operatorul vede in fata sa tot frontul de lucru.
In echiparea standard a seriei Teletruk sunt incluse sisteme de avertizare la suprasarcini (acustice sau optice), iar cabina este echipata cu un scaun confortabil cu manere.

Alte date tehnice

• sarcina nominala intre 2 si 3 tone, cu centrul de greutate al sarcinii la 500 mm;
• dimensiuni de gabarit si ale coridorului de lucru asemanatoare cu cele ale unui stivuitor clasic;
• motoare Perkins diesel, benzina sau LPG;
• transmisie hidrostatica cu motoare de actionare hidraulice;
• optional: sistem de blocare a diferentialului, deplasare laterala a furcilor integrata in cadru etc.
O alta inovatie JCB o reprezinta posibilitatea de rabatere completa a cabinei, astfel incat inspectiile de intretinere sau interventiile tehnice sa se poata realiza rapid si usor.


4x4 deschide noi orizonturi

Versiunea TCR 30D 4x4, un stivuitor universal tot teren, cu tractiune integrala permanenta, transmisie cu trei pozitii si anvelope mari pentru teren accidentat, s-a dovedit a fi o solutie imediat acceptata de beneficiari. Cel mai manevrabil si robust stivuitor telescopic a deschis astfel noi posibilitati beneficiarilor: terenuri instabile, neamenajate, au devenit accesibile, iar interventiile direct pe santiere ale firmelor de montaj sau asamblare de structuri metalice/prefabricate in spatii foarte inguste sunt activitati la ordinea zilei.

Terra Romania Utilaje de Constructii, cu sediul din Bucuresti si prin reprezentantii sai din Constanta, Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Brasov, va ofera servicii complete de consultanta tehnica si financiara pentru alegerea solutiei optime, asigurand totodata un service complet in perioada de garantie si post-garantie, prin echipe rapide de interventie si specialisti pregatiti dupa cele mai inalte standarde.

Sus