Back to Artecno home page
 Motor cautare

Prin:
 Reviste
 
 

Expozitii, targuri, conferinte, simpozioane, seminarii
 
Normative si reglementari in constructii-instalatii
Antreprenorul nr.5/2003
Antreprenorul
nr. 5/2003

 

JCB Loadall - Utilajul mileniului III

Incarcatorul telescopic JCB Loadall este conceput sa ofere o solutie pentru orice situatie de lucru.

Bratul telescopic al unui Loadall este piesa de rezistenta a intregului echipament - cu ajutorul bratului telescopic are o raza de actiune foarte mare, iar gama variata de accesorii il fac utilizabil in orice situatie de lucru. Prin acest brat telescopic, JCB Loadall are o raza orizontala de actiune nemaiintalnita la incarcatoarele sau stivuitoarele frontale. Astfel, masina poate depasi obstacole, stivui peste obstacole sau incarca/descarca autocamioane de pe o singura parte. Toate acestea economisesc timp si spatiu, reducand prin urmare costurile implicate de manipularea sarcinilor.

Un Loadall depaseste orice obstacol. Echipat cu clesti pentru paleti, role de hartie sau butoaie, masina poate stivui sarcini rotunde de orice dimensiuni, avand posibilitatea sa plaseze sarcina direct pe randul al doilea de transport. Daca se utilizeaza si un dispozitiv de rotire, se pot rasturna containere, respectiv roti sau potrivi in pozitia dorita sarcini diverse (busteni, pachete etc.), dar mai ales se poate profita de tot spatiul disponibil pentru depozitare.

4x4 deschide noi orizonturi. Tractiunea integrala permanenta, transmisia Powershift si anvelopele mari pentru teren accidentat s-au dovedit a fi o solutie imediat acceptata de beneficiari. Cel mai manevrabil si robust incarcator telescopic a deschis astfel noi posibilitati beneficiarilor: terenuri instabile, neamenajate, au devenit accesibile, iar interventiile direct pe santiere ale firmelor de montaj sau asamblare de structuri metalice/prefabricate in spatii foarte inguste sunt activitati la ordinea zilei.
Avand o garda la sol de peste 300 mm, toate rotile motoare si directoare, posibilitatea de deplasare plan paralela ("mers de crab"), un Loadall poate parca aproape de orice tip de constructie (sapatura, perete etc.), iar prin extinderea bratului poate atinge inaltimi intre 4 si 17 m si manevra sarcini la orizontala intre 2 t si 4 t la o distanta de maxim 9 m, putand depasi obstacole sau pur si simplu efectua operatii multiple fara sa fie necesara deplasarea masinii.
Beneficiind de acelasi sistem de schimbare rapida a accesoriilor ca si celelalte utilaje JCB, un Loadall se poate transforma rapid dintr-un stivuitor telescopic de mare capacitate intr-un incarcator telescopic cu cupe de pana la 3,5 m³ sau cu graifere pentru profile lungi, busteni sau fan, tranzitia de la un echipament la altul durand doar cateva secunde. La toate acestea se poate adauga sistemul de autoechilibrare al sarcinii (Smooth Ride System) care permite deplasarea pe teren accidentat cu mentinerea sarcinii in pozitie fixa fata de sol.
Principalele arii de utilizare ale acestor utilaje multifunctionale sunt prin urmare industria constructiilor, a reciclarii, domeniul forestier si cel agricol. Pentru fiecare din aceste arii de activitate exista peste 30 de accesorii.

Terra Romania Utilaje de Constructii, cu sediul din Bucuresti si prin reprezentantii sai din Constanta, Iasi, Timisoara si Brasov, va ofera servicii complete de consultanta tehnica si financiara pentru alegerea solutiei optime, asigurand totodata un service complet in perioada de garantie si post-garantie, prin echipe rapide de interventie si specialisti pregatiti dupa cele mai inalte standarde.

Sus